Ældre på venteliste til plejehjem

Der er sagt og skrevet meget om, hvad der sker med vore ældre medborgere, når de er blevet ”ventelistepersoner”.

En af årsagerne kan være, at mange kommuner har valgt at spare på plejehjemsområdet på trods af - eller netop på grund af, at der bliver flere og flere ældre med behov for hjælp.

 

Jeg har ofte undret mig over, om politikerne overhovedet har indsigt og forståelse for de fysiske, psykiske og sociale problemer, som de lange ventelister medfører for vore ældre medborgere.

Vore ældre har i deres erhvervsaktive alder aktivt bidraget til samfundets økonomi. Hvorfor skal de så behandles sådan, den dag de bliver gamle og plejekrævende?

Skal der er pensionistparti til, eller skal plejepersonaler blive bedre til at vise deres utilfredshed med forholdene?

 

Gad vide, om ventelisterne først bliver afskaffet den dag, en eller flere kendte tidligere politikere bliver visiteret til plejehjem, eller endnu bedre at de nuværende politikere blev tvunget til et års samfundstjeneste på et plejehjem, så de med egne øjne kunne se, og på egen krop kunne mærke, at der ikke er her, der skal spares!

 

De unge og erhvervsaktive må gøre op med sig selv, hvad de ønsker sig af samfundet, når de bliver gamle. De må være med til at præge samfundet aktivt med holdninger og engagement.

Det er vigtigt at alle samtidig husker på, at det er mere konstruktivt at debattere, hvad besparelserne – og dermed ventelisterne – kan bruges til, i stedet for at være negative. Dette giver som oftest kun håbløshed og pessimisme som resultat.

 

Der er ingen bestemte partier, der har løsningen på ventelisteproblematikken. Alle snakker om den, men ingen gør noget aktivt ved den.

 

Til de kommende kommunal – og folketingsvalg, må vi derfor være opmærksomme på, hvilke politikere, der både via holdning og aktiv indsats viser interesse for vore ældre.

Uanset partifarve, er det vigtigt at vi vælger de politikere, der ikke kun snakker om ventelisteproblematikken, men derimod aktivt arbejder på at gøre noget for at afskaffe den.

 

Husk vi bliver alle ældre en dag, og måske er det pludselig os selv, der venter på en plejehjemsplads.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Chiqiuta | Svar 01.03.2010 10.02

nice hjemmeside!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.11 | 08:45

Tak for hjemmeside med erindringer og slægtsforskning. Jeg faldt over den, da jeg søgte data om en af MINE 3 x tipoldefædre: Rasmus Christensen Beck.

...
13.11 | 13:26

Hej
Flot arbejde. Det viste foto fra Mostrup skole har jeg, 2 fastere er på det.
Jeg har navn på de fleste. Min far er født i Monstrup 1904.

...
05.10 | 19:19

Hej
Det er de sødeste hjerter der nogen sinde er blevet lavet
Er det muligt at kunne købe et ville jeg være super glad

...
11.07 | 19:36

Det var virke et interessant og et godt gensyn jeg tilfældig fandt her på internettet.
De bedste hilsner fra
Kurt Lykke Lindved

...
Du kan lide denne side