Corona tanker

The survival of the fittest

Disse kloge ord er med tilladelse lånt fra og citeret af min gode facebook ven Morten Rene Peterzen

"Naturen er mægtig, du kan aldrig tøjle den, og den finder altid en vej. Glem ikke Darwin og “Den bedst egnede overlever”.

Mennesket har i århundrede prøvet at ville være bedre end naturen, eller sætte sig over naturen, fordi vi (flertallet) mener vi er over naturen, det er vi ikke, vi er lige netop bare natur, og nogen gange slår naturen igen.

Jeg har altid opholdt mig i naturen og betragtet mig som en del af det, jeg er bare en organisme, der vil overleve, akkurat som alle andre organismer, en høg, en bison, en frø, et virus. Jeg betragter mig ikke som mere vigtig end den frø der bor i min sø, eller tårnfalken på mit bjerg. Derfor betragter jeg også Coronatiden som en spændenede oplevelse, det er bare natur, en kamp, eller en krig som de siger i Frankrig, noget skal dø, noget skal overleve, det er sådan natur er og altid har været, og det kan aldrig være anderledes.

Det også derfor nogen går i panik og hamstre toiletpapir og håndsprit, det er to af dine tre hjerner der tager over, krybdyrhjernen og pattedyrhjernen, flugt, kamp, overlevelse, det naturligt, men de fleste mennesker har bevæget sig så langt væk fra naturen at de i bund og grund ikke forstår den.

For mig personligt er filosofien indiansk, du skal leve i harmoni med naturen, du må godt slå ihjel, du må godt skyde en bison, spise kødet og lavet et telt af skindet, det fungerede fint i tusindvis af år med indianerne og millioner af bison, men en hvid mands ankomst ændrede det på 200 år, indianere og bison forsvandt, harmonien blev brudt, det samme med Corona, nogen brød harmonien, og i dette tilfælde slog naturen så igen.

Nu skal vi så løse den opgave, det den tredje hjerne, frontallapperne, det der gør os til mennesker, et klogt dyr, og det også vanvittig spændende at følge, og det skal nok lykkes.

Mit ønske når det her er forbi, er vel at mennesket måske ændre lidt syn på natur og dyr, og finder en bedre harmoni, det tror jeg er muligt.

Og god weekend herfra, Husk. Naturen finder altid en vej.

Citatet er fra Jeff Goldblum i Jurrassic Park."

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 19:19

Hej
Det er de sødeste hjerter der nogen sinde er blevet lavet
Er det muligt at kunne købe et ville jeg være super glad

...
11.07 | 19:36

Det var virke et interessant og et godt gensyn jeg tilfældig fandt her på internettet.
De bedste hilsner fra
Kurt Lykke Lindved

...
25.04 | 23:26

Tak for kik på din flotte hjemmeside. Hvilket arbejde!
Jeg fandt den i min søgen efter en Birthe Marie Jensen... men det var ikke den "rigtige" jeg fandt her.

...
16.04 | 19:00

Jeg kunne ikke drømme om at titulere kongehuset med "de". Men jeg kunne heller ikke drømme om at titulere Hr Møller med "du" ingeniør demitteret i 1969.

...
Du kan lide denne side